Nëpërmjet një reagimi në facebook, Ministri në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj, ka përshëndetur njohjen e Republikës së Kosovës nga Xhamajka.

“Ky veprim shënon një moment të ri në kapitullin e marrëdhënieve mes Kosovës e Xhamajkës dhe rikonfirmon se kauza e drejtë e shtetit të Kosovës vazhdon të jetë shume e fuqishme në arenën ndërkombëtare.” – thekson Cakaj në reagimin e tij.