Një tjetër shtet evropian ka hequr vizat me Shqipërinë. Këshilli i Ministrave ka miratuar ditën e djeshme heqjen e vizave mes Shqipërisë dhe Bjellorusisë. Tashmë mjafton vetëm pasaporta për të lëvizur drejt këtij shteti. Ky vendim do të lehtësojë lëvizjen e lirë të qytetarëve, të promovojë marrëdhëniet e biznesit, të zgjerojë kontaktet kulturore e sociale dhe të turizmit. Vendimi do të hyjë në fuqi menjëherë pas botimit në fletoren zyrtare.