Kryeministrja e Serbisë bëri të ditur se qeveria e saj i dhuron 2 milionë euro grante Shqipërisë për procesin e rindërtimit pas tërmetit. 2 milionë euro grant për Shqipërinë dhe do të mbetemi të gatshëm të mbështesim më tej Shqipërinë në përpjekjen e saj për rindërtimin. Ju lutem pranojeni këtë ndihmë, në shenjë miqësie të mbështetjes sonë kur partnerët tanë janë në nevojë, dhe një angazhim për të ardhmen tonë të përbashkët”, tha kryeministrja e Serbisë Ana Brnabić.

Ndërkohë, Mali i Zi në këtë konfrencë të donatorëve nuk dha ndihma të tjera, por kujtoi vlerën prej 750 mijë euro që është dhuruar më herët në ditët e para pas tërmetit.