Kryeministri Rama është prononcuar për mediat pas tryezës së përbashkët së BE-së dhe krerëve të Ballkanit Perëndimor. Në prononcimin e tij për mediat Rama është shprehur se të gjithë u ulën paksa me vështirësi sot në Bruksel, kështu që është një lloj sinjali se mbërritja për ne nuk do të jetë e lehtë. Por, në të njëjtën kohë i jemi shumë mirënjohës Presidentit të Këshillit të ri Evropian dhe të gjithëve këtu që po bëjnë shumë përpjekje për t’i dhënë shtysë procesit.

Në të njëjtën kohë, jemi shumë të interesuar të shohim e të diskutojmë metodologjinë e re, e cila shpresoj që do të rezultojë si një platformë mirëkuptimi brenda shteteve anëtare.

Nga ana tjër ai ka theksuar se:

Po kështu, për ne, Shqipërinë, nesër është dita e madhe, sepse kemi konferencën e donatorëve për përballimin e situatës pas tërmetit dhe po shpresoj shumë se do të gjejmë mjaftueshëm solidaritet e mbështetje për të ecur përpara me rindërtimin.

Ja prononcimi i plotë:

Bruksel – Prononcim për median, përpara tryezës së përbashkët “BE dhe Krerët e Vendeve të Ballkanit Perëndimor”

Gepostet von Edi Rama am Sonntag, 16. Februar 2020