Dë me të mëdha janë shka ktuar nga stuhia ‘DENNIS’ që ka go ditur Britaninë e Madhe, ndërsa raportohen qindra banesa të përmb ytura.

Në Uells rrëshqitjet e tokës janë të shumta, ndërsa një burrë është gjetur i vd ekur pasi kishte rënë në lumin Taëe.

Shtëpi të shumta janë përm bytur edhe në Herefordshire, ku sipas qytetarëve stuhia dukej si ‘tornado’.

Më shumë se 300 lajmërime për përm bytje janë lëshuar në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar.

Aktualisht ka 4 paralajmërime të mëdha për përm bytje në Angli dhe 2 në Uells, që do të thotë se ekziston rre ziku për jetën.

Policia e Uellsit tha se shërbimet e urgjencës po punonin me organizatat vendore për të siguruar sigurinë e njerëzve në komunitete të dë mtuara nga përm bytjet, dhe për të minimizuar dë mtimet dhe përçarjet.

Janë ngritur qendra urgjente për ata që janë zhvendosur.

Ndihmësi i shefit të kontrollit Jennifer Gilmer vlerësoi profesionalizmin e punëtorëve të shpëtimit dhe i këshilloi njerëzit “të mos fri kësohen”.

Ndërkohë, në Herefordshire, këshilli tha se po punonte me shërbimet e urgjencës, Agjencinë e Mjedisit dhe partnerët shëndetësorë për të ndihmuar banorët.

Ata u bënë thirrje njerëzve të shmangin udhëtimet e panevojshme dhe të kontrollojnë fqinjët e tyre, dhe tha se “qendrat e pushimit” po krijohen për ata që duhet të evakuohen./newsbo mb.al