Pjesëmarrja e moderatores shqiptare Alketa Vejsiu në festivalin Sanremo u mirëprit nga një pjesë e madhe e njerëzve, por pati edhe polemika të shumta.Që prej ditës kur mori pjesë, ajo ka shpërndarë në rrjete sociale momente nga prezantimi, gjë që duket se i ka bezdisur ndjekësit.

Njëri prej tyre i bëri një koment, ku nuk e kurseu as fjalorin duke i thënë: “Hë se na cave t*** me gjithë Sanremo… Se e bëre legjendë sikur ke shkuar në Mars.”Moderatorja nuk hezitoi ti kthente përgjigje duke u bazuar tek profili i tij dhe fotografitë që shpërndan në rrjetin social. “E mo mirë mbaje veten. Shiko bëji ndonjërit tattoo “SANREMO”, do të të duket vepër e bukur dhe do e duash edhe ti këtë pjesëmarrje”, i kthehet Alketa.

Sanremo, 70° Festival della canzone italiana 2020. Terza Serata. Nella Foto Alketa Vejsiu e Amadeus e Georgina Rodriguez (Maurizio D’Avanzo / IPA/Fotogramma, – 2020-02-07) p.s. la foto e’ utilizzabile nel rispetto del contesto in cui e’ stata scattata, e senza intento diffamatorio del decoro delle persone rappresentate