Ju mund të ndieni një ndryshim në libidon tuaj. Sek si është një gjë e fuq ishme. Ka fuqinë për të përmirësuar gjendjen shpirtërore dhe madje sek si një herë në javë mund të rrisë jetëgjatësinë. Të mos kryerit të marrë dhënieve sek suale mund të ndikojë në trupin tuaj, në bazë të shëndetit tuaj, moshës dhe madje çfarë lloj se ksi keni pasur. Por nëse jeni në përgjithësi të shëndetshëm dhe keni ndaluar vetëm të bëni marrëdhënie sek suale për shkak të mungesës së partnerit ose zgjedhjes së ndërgjegjshme (dhe jo ndonjë arsye tjetër fizike), ka disa ndryshime që mund të përjetoni. Ju mund të ndjeni ose një humbje të lëvizjes sek suale – ose një rritje në epsh!

Zakonisht mund të ndiheni të mërzitur. Sek si është pjesë fizike dhe pjesë mentale. Lidhjet sek suale u japin partnerëve ndjesitë e përkëdheljes dhe prekjes së lëkurës në lëkurë dhe kjo mund të ndihmojë në rregullimin e humorit të njëri-tjetrit. Pa përfitimin e këtyre, ju mund të jeni të prirur për t’u ndierë të mërzitur.

Ju mund të ndiheni më shumë – ose më pak të stresuar. Ashtu si efektet e tjera psikologjike të mungesës së sek sit, kjo është e ndërlikuar. Njerëzit që janë më pak të stresuar kanë tendencë të kenë më shumë se ks, por përsëri kjo varet. Duke qenë se se ksi mund të jetë dhe një lehtësim i stresit për ju, fakti që nuk mund ta bëni atë, mund të shkaktojë një rritje në nivelin tuaj të stresit.

Ju mund të bëheni më pak inteligjentë. OK, jo saktësisht, por dy studime shumë interesante nga Universiteti i Merilendit dhe një nga Korenë e Jugut, zbuluan se marrë dhëniet sek suale përmirësuan funksionimin e trurit dhe rritjen e qelizave të trurit. Ju mbani mend aftësinë fizike për se ks. Megjithëse disa grupe, siç janë gratë në meno pauzë, mund të kenë efekte afatgjata nga mos kryerja e marrëdhënieve se ksuale zakonisht trupi juaj e kujton se si ta bëni atë.