Kryeministri i Kosoves Albin Kurti ka zhvilluar paraditen e sotme disa takime zyrtare ne Tirane, ku fillimisht u takua me kryeministrin Rama e me tej me kryeparlamentarin Ruci, Presidentin Meta e kryedemokratin Basha. Kryeministri  i Kosoves kishte ne agjende edhe nje takim me kryebashkiakun Veliaj, por per shkak te axhendes se ngjeshur te z. Kurti dhe axhendes me shume aktivitete te parashikuara per festimin e 100 vjetorit te Tiranes, u dakordesuan qe takimi te zhvillohet ne nje moment te dyte.