Në konferencën për mediat pas fjalës në Këshillin e OSBE-së, kryeministri Rama u shpreh se në drejtimin e Presidencës së kësaj organizate do të punojnë për të bindur skeptikët. “Sapo dola nga një seancë me ndenja shumë të mira të inkurajimit nga fjalët që u thanë nga programi. Unë dhe ajo që është më e rëndësishme për mua dhe ne të gjithë në lidhje me ekipin tonë të mrekullueshëm dhe përgatitjet.

Kuptimi i intervenimeve ishte që përgatitjet janë të shkëlqyera dhe kjo është mjaft inkurajuese sepse kjo është legjitime që disa anëtarë edhe mund të kenë qenë pak skeptikë dhe më shumë se disa anëtarë në Shqipëri kanë shprehur skepticizëm, sesa të gatshëm jemi ne për të përballuar këto detyra.

Kjo është një detyrë historike, pasi është hera e parë që Shqipëria ka një rol në skenën ndërkombëtare. Ne sot filluam mirë dhe përcaktuam prioritetet tona. Ne nuk do të rishpikim botën apo ndonjë gjë tjetër, por të sigurohemi se baza do të mbetet sikur janë dhe nuk do të prishen nga disa era rrezikuese. Duam të bëjmë një ndryshim në terren. Të zbatojmë angazhimet tona bashkë” tha ai.