Pak e dinë se engjëjt mbrojtës janë “vetëm” 72 dhe janë të ndarë sipas elementeve natyrore. Ka 18 që dominojnë elementin e zjarrit dhe merren me rigjenerimin, transformimin, veprimet dhe projektet. 18 që dominojnë elementin e ajrit dhe merren me zgjidhjen e problemeve, ideve dhe komunikimeve.

18 që dominojnë elementin e ujit që merret me ndjenjat, dashurinë dhe pasionin. Dhe së fundi, 18 që dominojnë elementin e tokës që merret me punën, prosperitetin dhe rritjen e mallrave. Engjëjt mbrojtës na ndihmojnë kur kërkojmë ndihmë dhe çdo engjëll që na shoqëron është caktuar për ne nga dita dhe muaji i lindjes. Këtu janë ato që janë:

Lindur nga 1 deri në 5 janar, Engjëlli Nemamiah E lindur nga 6 deri më 10 janar, Engjëlli Yeialel Lindur nga 11 deri më 15 Janar Engjëlli Harahel I lindur në 16-20 janar, Engjëlli Mitzrael E lindur nga 21 deri në 25 janar Engjëlli Umabel I lindur nga 26 deri në 30 janar, Engjëlli Iahhel E lindur 5-9 shkurt Engjëlli Mehiel E lindur më 10-14 shkurt, Engjëlli Damabiah E lindur më 15 deri më 19 shkurt Engjëlli Manakel E lindur më 20-24 shkurt, Engjëlli Eyael E lindur nga 25 deri më 29 shkurt Engjëlli Habuhiah

E lindur nga 1 deri më 5 Mars Engjëlli Rochel E lindur nga 6 deri më 10 mars Engjëlli Jamabiah Lindur nga 11 deri më 15 Mars Engjëlli Haiayel E lindur nga 16 deri më 20 Mars Engjëlli Mumiah E lindur më 21-25 mars, Engjëlli Vehuiah E lindur nga 26 deri më 30 mars Engjëlli Jeliel E lindur më 5 deri më 9 prill, Engjëlli Elemiah E lindur më 10-14 prill, Engjëlli Mahasiah E lindur më 15 deri më 20 prill Engjëlli Lelahel E lindur më 21-25 prill, Engjëlli Akaia E lindur në mes të 26 dhe 30 Prillit, Engjëlli Cahetel Engjëjt mbrojtës të lindur në maj, qershor, korrik, gusht dhe shtator: E lindur nga 28 korriku deri më 1 gusht Engjëlli Haaja

I lindur në 23 deri më 27 korrik Engjëlli Nithaiah Lindur nga 17 deri më 22 korrik Engjëlli Haheuiah E lindur nga 12 deri më 16 korrik Engjëlli Melahel E lindur nga 7 deri më 11 korrik Engjëlli Yeiayel Born Nel 2-6 korrik Engjëlli Nelchael Lindur nga 1 qershor deri më 5 qershor, Engjëlli Hariel E lindur nga 6 deri më 10 qershor Engjëlli Hekamiah E lindur nga 11 deri më 15 qershor Engjëlli Lauviah E lindur nga 16 deri më 21 qershor Engjëlli Caliel E lindur nga 22 deri më 26 qershor Engjëlli Leuviah Lindur nga 27 deri më 1 korrik Engjëlli Pahaliah E lindur nga 1 deri më 5 maj, Engjëlli Haziel

E lindur nga 6 deri më 10 maj Engjëlli Aladiah Lindur nga 11 deri më 15 Maj Engjëlli Lauviah Lindur më 16-20 maj, Engjëlli Hahaiah Lindur nga 21 Maj deri 25 Maj Engjëlli Iezalel E lindur më 26 deri më 31 maj, Engjëlli Mebahel E lindur më 2-6 gusht, Engjëlli Yeratel E lindur më 7 deri më 12 gusht, Engjëlli Seheiah E lindur më 13 deri më 17 gusht, Engjëlli Reiyel

E lindur më 18 deri më 22 gusht, Engjëlli Omael E lindur më 23-28 gusht, Engjëlli Yecabel Lindur nga 29 gusht deri më 2 shtator Engjëlli Vasariah E lindur më 3-7 shtator Engjëlli Yehuiah E lindur nga 8 deri më 12 shtator Engjëlli Lehaiah E lindur nga 13 deri më 17 shtator Engjëlli Chavaquiah Lindur më 18-23 shtator, Engjëlli Menadel E lindur më 24 deri më 28 shtator, Engjëlli Aniel E lindur nga 29 shtatori deri më 3 tetor Engjëlli Haamiah Engjëjt mbrojtës të lindur në tetor, nëntor dhe dhjetor:

E lindur nga 4 deri më 8 tetor Engjëlli Rehael E lindur nga 9 deri në 13 tetor, Engjëlli Yezalel E lindur nga 14 deri në 18 tetor, Engjëlli Hahahel I lindur më 19-23 tetor, Engjëlli Mikael E lindur nga 24 deri në 28 Tet Engjëlli Veuliah E lindur nga 29 tetori deri më 2 nëntor Engjëlli Yelahiah Lindur nga 3 deri më 7 nëntor, Engjëlli Sehaliah E lindur nga 8 deri më 12 Nëntor Engjëlli Ariel

E lindur më 13 deri më 17 nëntor, Engjëlli Asaliah E lindur më 18-22 Nëntor Engjëlli Mihael E lindur më 23-27 nëntor, Engjëlli Vehuel Lindur nga 28 nëntor deri më 2 dhjetor Engjëlli Daniel Lindur nga 3 deri më 7 dhjetor Engjëlli Hahasiah I lindur nga 8 deri më 12 dhjetor Engjëlli Imamia E lindur më 13 deri më 16 dhjetor Engjëlli Nanael E lindur në mes të 17 dhe 21 dhjetorit Engjëlli Nithael E lindur më 22 deri më 26 dhjetor, Engjëlli Mebahiah E lindur nga 27 deri më 31 dhjetor Engjëlli Poyel./