Kodet hapin një botë krejtësisht të re të dokumentarëve dhe filmave nga dhjetëra zhanre të ndryshme në platformën popullore të argëtimit. Lajm i mirë për përdoruesit e Netflix – është se tani mund të përdorin kodet e fshehura për ta bërë më të lehtë kërkimin në web.

Jo të gjitha kategoritë shfaqen kur kërkojmë Netflix por tashmë mund të aksesohet në çdo kategori thjesht duke shtypur një kod në URL. Ndryshimi i shifrave të kodit në fund do të thotë që ju mund të kërkoni nëpër të gjitha kategoritë në shërbimin e popullarizuar streaming.

Pra, nëse jeni fans i filmave aksion dhe aventurë, dramave biografike ose komedive klasike, kodet e fshehura do t’ju lejojnë të hapni më shumë nën-zhanre për t’u parë.Kodet nuk punojnë kudo megjithatë – varësisht nga vendndodhja juaj dhe adresa IP ju mund të kufizoheni vetëm në disa prej zhanreve.

Si përdoren këto kode të Netflix?

Kopjoni URL – http://www.netflix.com/browse/genre
Për shembull: http://www.netflix.com/browse/genre/1365 – Aksion dhe aventurë

Aksion dhe aventurë: 1365-Thriller Aksion: 43048
Aventurë: 7442-Dosjet biografike: 3652-Dramat Klasike: 29809
Komedi: 6548-Dokumentarë: 6839-Dramat: 5763-Filma Fantazi: 9744
Filma Horror: 8711-Filma indian: 10463-TV për fëmijë: 27346
Misteret: 9994-Thriller psikologjike: 5505