Albanian Prime Minister Sali Berisha speaks to his supporters during a peaceful rally of tens of thousands of pro-government in Tirana on February 20, 2011 to mark the 20th anniversary of the fall of the communist regime in Albania, two days after the opposition demanded an early vote. In a clear show of force, the government called for the gathering, which was followed by a specially organised concert to commemorate the 20th anniversary of the fall of communist dictator Enver Hoxha. AFP PHOTO / GENT SHKULLAKU

Presidenti Hashim Thaçi në emër të luftës në Kosovë ka dekoruar 39 personalitete në Tiranë me dekoratën presidenciale “Urdhëri i Lirisë”. Ndër figurat që janë nderuar janë Fatos Nano, Bashkim Fino, Sabit Brokaj, Skënder Gjinushi, Aleksander Meksi, Fatos Klosi, Blendi Klosi, Kiço Blushi, Gazment Demi, Luan Hajdaraga (familja), Artur Zheji, Petro Koçi etj.

Të gjitha këto personalitete kanë marrë dekoratën e lartë nga ana e kreut të shtetit Thaçi për kontributin e tyre të shquar për Kosovën. Vihet re se mungon një emër, Sali Berisha ish president, ish kryeministër dhe ish kryetar i PD.

Të gjithë të tjerët kanë marrë ndonjë dekoratë apo medalje për kontributin për Kosovën, Majko e Meta e kanë marrë shumë kohë më parë, vetëm Berisha nuk ka arritur ende. Dhe kur mendon se në media dhe rrjetet sociale shfaqet si patrioti më i madh, me gjithë akuzat në kurriz për shërbim ndaj Milosheviçit e kauzës serbe në kurriz të shqiptarëve.(TemA)