Disa media prane opozites, i kane bere jehone nje lajmi duke thene se Komisioni i Venecias ka nxjerre nje raport per Shqiperine dhe raportin mazhorance-opozite.

Por si eshte e verteta e ketij lajmi dhe ku qendron genjeshtra ne lajm?

Fakti eshte se nuk behet fjale per asnje raport te Komisionit te Venecias per Shqiperine, pasi nuk ka asnje raport te tille.

E verteta eshte se behet fjale per nje raport/opinion te pergjithshem qe ka nxjerre ‘Venecia’ per marredheniet opozite-mazhorance ne parim, jo per vende specifike.

Pra, eshte thjeshte si nje checklist standartesh. Venecia ka nxjerre nje te tille ne 2010 dhe sot bejne update te atij raport opinioni.

Kjo eshte e verteta e lajmit qe mediat prane PD e konsiderojne si raport te Komisionit te Venecias per Shqiperine. Te tjerat jane dizinformime per interesa politike.