Pas vendimit të Presidentit, Ilir Meta për mos dekretimin datës së zgjedhjeve, dhe reagimit të Kryeministrit, Edi Rama se zgjedhjet do të mbahen më 30 qershor, duket se është krijuar një ngërç për mënyrën si do të veprohet.

Por juristët e PS sqarojnë për “Tirananews”, se dekreti i Presidentit është akt administrativ individual dhe për këtë arsye ai goditet në Gjykatën Administrative.

Ata thonë se gjykata do e shpall të pavlefshëm këtë vendim dhe se zgjedhjet do të mbahen në 30 qershor.