Ka reaguar UEFA pas vendimit të CAS-it i cili la në fuqi dënimin e institucionit më të lartë të futbollit evropian ndaj klubit të Skënderbeut.

Nëpërmjet një deklarate, UEFA Shprehet se e mirëpret vendimit e CAS-it për të hedhur poshtë apelimin e Skënderbeut, ndaj Komisionit të UEFA-sw, për vendimin e datës 26 prill 2018, të marrë kundër Skënderbeut.

Deklarata e UEFA-s:

“UEFA përshëndet vendimin e Gjykatës së Arbitrazhit Sportiv, i cili hodhi poshtë ankesën e paraqitur nga Skënderbeu kundër vendimit të Organit të Apelit UEFA të datës 26 prill 2018.

“Si pasojë CAS konfirmoi vendimin e marrë nga organet disiplinore të UEFA-s për të përjashtuar KS Skënderbeu nga pjesëmarrja në garat e klubeve UEFA për dhjetë (10) vjet dhe për të gjobitur klubin me 1.000.000 euro për shkak të përfshirjes së saj në aktivitetet që synonin rregullimin e rezultateve të ndeshjeve

“Me këtë vendim, CAS mbështet përpjekjet e marra për të mbrojtur garat vendase dhe UEFA nga ndreqja e rezultatave të ndeshjeve. Ajo gjithashtu tregon besimin që ka ndaj CAS dhe BFDS zhvilluar në bashkëpunim me Sportradar, i cili është një instrument instrumental për të ndihmuar në garantimin e integritetit të garave. Raportet e monitorimit të basteve si ato të ofruara nga Sportradar dhe ofruesit e tjerë si në rastin konkret Starlizard konfirmohen si mjete të përshtatshme në luftën kundër ndreqjes së ndeshjeve.

“BFDS u krijua në vitin 2009 në përgjigje të kërcënimit në rritje të manipulimit të ndeshjeve si në UEFA ashtu edhe në garat e ligës evropiane. Roli i saj është të nxjerrë në pah lëvizjet e parregullta të basteve, si para ndeshjes ashtu edhe në lojë (live) në tregjet kryesore të basteve duke monitoruar të gjithë bastoret kryesore evropianë dhe aziatikë.

“Monitorimi i tregjeve të basteve mbulon të gjitha ndeshjet e konkurrencës UEFA (rreth 2,000 në sezon) dhe lojëra në dy divizionet më të larta dhe konkurrenca e kupave të shoqatave anëtare të UEFA-s (rreth 30,000 ndeshje në sezon). Monitorimi përdor algoritme të sofistikuara dhe modele matematikore për të krahasuar mosmarrëveshjet e llogaritura me shanset e bookmakers aktuale për të përcaktuar nëse shanset në një minutë të caktuar ose periudha kohore janë të parregullta.“-mbyllet deklarata e UEFA-s.

Kujtojmë që CAS-i la në fuqi vendimin për përjashtimin e Skënderbeut nga kompeticionet e UEFA-s për 10 vite, si dhe një gjobë me vlerë 1 milion euro për fiksim ndeshje.