Nëse je tërheqëse, në jetë mund të gjendesh e rrethuar nga djem që do donin të rrinin me ty me çdo kusht, por nuk e konsiderojnë aspak mundësinë për të patur një marrëdhënie serioze. Nëse ky është rasti yt, lexo me vëmendje këtë studim shkencor që do të të japë arsyet e kësaj sjelljeje: Sipas një publikimi të British Journal of Psychology, vajzat dhe gratë më tërheqëse janë të predispozuara për të gjetur më me vështirësi shokun e jetës.

Por si u arrit në këtë konkluzion?- Studimi konsistonte në një sondazh të qytetarëve britanikë nga të dy sekset, ku pjesa më e madhe ka shpjeguar se gratë e bukura janë objekt dëshirash për burrat që duan vetëm një aventurë, një ‘fitore’ apo vetëm raport seksual. Sipas po të njëjtit studim, burrat preferojnë të zgjedhin një grua më pak të bukur sepse e lidhin me ‘normalitetin’. Kjo është arsyeja se pse vajzat dhe gratë e bukura nuk janë të martuara dhe nuk kanë një familje.

Kjo ndodh edhe për faktin se burrat nuk zgjedhin këto lloj grash apo vajzash, nga frika se mund ta humbasin apo se mund të rrezikojnë të braktisen kur ato të gjejnë një burrë tjetër.