Stina e verws whstw njw nga mw tw rrezikshmet qw mund tw kalojw njw çift. Wshtw njw sfidw e vwrtetw pwr ata qw ende nuk jetojnw bashkw, pasi pushimet me familjet e tyre i distancojnw.

Kriza në çift

Ndjesia e lodhjes dhe grindjeve në çift dhe “menuja” e pasur gjatë pushimeve bëjnë që të lindë dëshira për tradhti. Shpesh cilësohet si mënyra për të lënë pas shpine tensionin dhe zënkat.

Largësia

Distanca nga vendi ku qëndroni gjatë gjithë vitit, shton dëshirën për të qenë sërish vetëm, së paku për disa ditë.

Tradhti rastësore

Pjesa më e madhe e personave të përfshirë në një sondazh amerikan, në masën 65% deklaruan se e kanë tradhtuar partnerin gjatë verës.