“Cristiano Ronaldo është i fortë sepse ka zëvendësuar në këtë kampionat trajnerin me praninë e tij, sepse trajneri më shumë se sa ka bërë këto vite çfarë duhet të bënte? Motivuesi i vërtetë është Cristiano, njeriu i dhomave të zhveshjes”.

Aurelio de Laurentis, presidenti i Napolit, ka folur edhe për mundësinë që Ronaldo të vishej me fanellën e Napolit: “Kur e pashë me kombëtarën, ishte i ulur në stol dhe udhëhiqte ekipin duke bërtitur më shumë se sa trajneri… Peng? Nuk mund t’ia lejoja vetes… Prindërit më kanë mësuar që të mos shtri këmbët më shumë se sa jorgani”.