eleskopi Hapësinor Hubble ka fotografuar galaktikën spirale “NGC 6744” e cila është e ngjashme me “Rrugën e Qumështit” por dy herë më e madhe se ajo, transmeton AA.

Agjencia Amerikane e Aeronautikës dhe Administrimit Hapësinor (NASA) publikoi fotografinë me rezolucion të lartë të galaktikës.

Galaktika mbulon hapësirë prej 200 mijë vite dritë në hapësirë, e cila është dy herë më e madhe se “Rruga e Qumështit”.

Teleskopi Hapësinor Hubble që nga viti 1990 është duke bërë vëzhgime në hapësirë.