Ministri i Jashtëm, Ditmir Bushati ka folur sot në takimin me trupin diplomatik që u zhvillua në kryeministri. Në fjalën e tij, Bushati tha se Shqipëria po përparon në rrugën e integrimit në BE.

Pjesë nga fjala e Bushatit:

Arritja tjetër për sa na takon ne në 2018-ën është sigurua në arenën ndërkombëtare. Shqipëria do të ketë fatin dhe nderin e madh që do të drejtojë këtë organizatorë, pasi ne jemi pjesë e Trojkës. Unë jam i bindur se në 2019 dhe më pas në 2020 Shqipëria do ta meritojë pranimin nga vendet e tjera në Trojkë.

Dua tu falënderojë për bashkëpunimin që kemi pasur, për punën që e kemi bërë me Greqinë, pavarësisht të diferencave që kemi. Së dyti marrëveshja e Prespës, është një hap i madh për shqiptarët dhe shpresojë që të miratohet sa më shpejt. Kemi mbështetur procesin e dialogut mes Serbisë dhe Kosovës.2018-a shënoi rritje pozitive shënoi rritje të diplomacisë ekonomike.

Dua që të shpreh falënderime nga zemra për të gjithë partnerët e Shqipërisë për të gjithë vendet që kanë statusin e nivelit strategjik, por dhe për fqinjët që kemi bërë hapa parë për paqen dhe duhet ta ruajmë si uji i pakët.

ERTV Live😊: Pritja për trupin diplomatik të akredituar në Shqipëri

Gepostet von Edi Rama am Donnerstag, 10. Januar 2019