Pas ngjarjes se 9 prillit ku nje grup kriminal grabiti nje sasi te madhe parashe, televizioni Top Channel ka hapur nje sondazh me pyetjen: Grabitja në Rinas, kush e ka fajin?

Ky sondazh i hapur pas ngjarjes ku opozita ka sulmuar policine (e cila ne fakt ka reaguar ne kohe rekord pas sinjalizimit dhe ka vrare nje nga grabitesit dhe ka identifikuar te tjeret), ka nxjerre ne drite perceptimin qytetar mbi fajtorin.

Sic shihet edhe nga fotoja e meposhtme, mbi 74% e qytetareve shprehen se fajin e ka sigurimi i aeroportit.