1133- Mbreti gjerman Lotar II (Lothair) u kurorëzua si perandori romak gjatë kohës së Perandorisë së re Romake, dhe që ktheu Papën e dëbuar Inocenti II.

1783- Shpikësit francezë vëllezërit Etienne dhe Joseph Montgolfier publikisht treguan balonin fluturues të mbushur me ajër të nxehtë.

1798-Vdiq aventurieri italian Xhovani Kazanova de Saingalt (Giovanni Casanova, Saingalt). Gjatë jetës së trazuar ishte sekretar i kardinalit, oficer detar, abat, një lojtar kumari, një alkimist, një violinist, një spiun, një bibliotekar por në histori ai hyri si një dashnor i palodhur.

1944- Trupat aleate hynë në Romë në Luftën e Dytë Botërore.j.j