1593-Në një përleshje në Londër u vra Christopher Marlowe, shkrimtari më i rëndësishëm i Rilindjes angleze para Shakespeare, autori i dramës “Tamerlandi i Madh”, “Dr Faustus” dhe “Çifuti nga Malta”.

1640- Piktori flamand barok Peter Paul Rubens vdiq në Antëerp. Puna e tij pati një ndikim të jashtëzakonshëm në pikturën evropiane (“Aborti”, “Gjykimi i Fundit”, “Gjykata e Parisit”). Misionet e tij diplomatike në Paris, Londër dhe Madrid e vlerësuan atë gjithashtu si një qytetar i shquar.

1778-Vdiq filozofi francez, shkrimtari dhe historiani Francois Voltaire, një nga mendimtarët më të rëndësishëm të Iluminizmit Europian në shekullin e 18-të (“Kandid”, “Ese mbi zakonet dhe shpirtin e kombit”, “Letrat Filozofike”, “Metoda e metafizikës”).j.j