1942- Lindi muzikanti anglez Paul McCartney, anëtar i Beatles, një nga grupet më të njohura të rock në shekullin e 20-të.

1815- Në Betejën e Waterloo në Belgjikë, trupat britanike dhe prusiane nën komandën e liderëve ushtarak britanikë dhe prusianë, respektivisht të Ëellington dhe Bluecher mundën Napoleon Bonaparte.

1817-U hap Ura e Waterloo përgjatë lumit Tamiz në Londër.

1936-Vdiq shkrimtari rus dhe themeluesi i realizmit socialist, Aleksei Maksimovich Peshkov, i njohur si Maksim Gorki. Pas vitit 1917, duke kritikuar veprimet e autoriteteve sovjetike, ai polemikoi me udhëheqësin e Revolucionit të Tetorit, Vladimir I. Lenin dhe liderë të tjerë të lartë Bolshevikë.

1940- Gjenerali francez Sharl de Goli dërgoi një mesazh radiofonik të famshëm francezëve në Francë, duke e deklaruar veten si kreu i “Francës së Lirë” dhe duke bërë thirrje për rezistencë franceze kundër pushtimit nga Gjermania naziste. j.j