1898- Lindi poeti spanjoll dhe shkrimtari dramaturg Federico Garcia Lorca, një nga figurat më të rëndësishme të letërsisë spanjolle të shekullit të 20-të. Ai u qëllua nga anëtarët e Gardës Civile në vitin 1936 (“Gypsy Romansero”, “Poet në Nju Jork”, “Dasma e përgjakshme”, “Shtëpia e Bernarda Albës”).

1806- Napoleoni e shpalli Hollandën mbretëri dhe e emëroi të vëllain si mbret, Louis Bonaparte.

1819- Lindi astronomi anglez dhe matematikani John Couch Adams. Bazuar në parregullsitë në lëvizjen e Uranit, ai vendosi, pothuajse në të njëjtën kohë me Irben Le Verrier, rrugën e Neptunit.

1826-Vdiq kompozitori dhe pianisti gjerman Karl Maria von Weber (Carl Maria, Weber), një nga krijuesit e shprehjes romantike në muzikën gjermane dhe një kryevepër e tij është konsideruar si një prototip i operës romantike gjermane.j.j