1954- Në Obninsk, afër Moskës, u vu në përdorim centrali i parë bërthamor në botë.

1844- Joseph Smith, një reformator fetar amerikan dhe themelues i Kishës Mormone, u linçua në një burg në shtetin e Illionis.

1976- Gjenerali Antonio Ramalho Eanes u zgjodh President i Portugalisë në zgjedhjet e para presidenciale pas diktaturës fashiste gjysmë shekullore të Antonio de Oliveira Salazar.

1989-Vdiq Jules, Ayer, një nga filozofët më të famshëm dhe me influencë të kohës moderne të kohës moderne (“Gjuha, e Vërteta dhe Logjika”, “Problemi i Dijes”, “Mendimi i Personit”).j.j