Më 12 qershor 1929, në Frankfurt mbi Main, lindi një vajzë e vogël me emrin Anne, e cila do të bëhej simbol i Holokaustit per shkak te Ditarit te saj, mbajtur ne papafingon e shtepise ku ndenji fshehur …
“Është me të vërtetë e mrekullueshme që unë nuk i kam braktisur të gjitha idealet e mia, meqë duken absurde dhe e pamundur të realizohen. E pra unë i mbaj fort, sepse, pavarësisht nga gjithçka, ende besoj se njerëzit janë me të vërtetë të mirë në zemër. Thjesht nuk mund t’i mbështet shpresat e mia në konfuzion, mjerim dhe vdekje. E shoh botën se si po shndërrohet dalëngadalë në një tokë të shkretë; dëgjoj bubullimën të afrohet që do të na shkatërrojë edhe ne; mund ta kuptoj vuajtjen e miliona njerëzve; por, nëse ngre sytë lart në qiell, mendoj se çdo gjë do të kthehet në vendin e vet, se kjo mizori do të përfundojë dhe paqja dhe qetësia do të kthehen “.j.j