1918- Lindi politikani i Afrikës së Jugut Nelson Mandela, kreu i Kongresit Kombëtar Afrikan dhe luftëtar anti-aparteid. Pas 28 vjet burgu, më 1994 u bë presidenti i parë me ngjyrë i Afrikës së Jugut.

64- Dy të tretat e Romës u dogjën në një zjarr. Perandori Neron akuzoi të krishterët se i vunë zjarrin për t’i përzënë nga Roma.

1610-Vdiq në Itali piktori Michelangelo Merizi, i njohur si Caravaggio (Michelangelo Merisi, Caravaggio), i cili në një fazë të hershme të karrierës së tij theu kanonet e manierizmit dhe realizmit natyralist dhe pikturoi karaktere nga jeta e përditshme, duke përdorur dritën si elementin kryesor të përbërjes.

1721 Vdiq piktori francez i barokut Jean Antoine Watteau, figura dominante e pikturës franceze në fillim të shekullit të 18-të (“Gjykata e Parisit”).j.j