1623 – Lindi matematikani francez, fizikani dhe filozofi Blaise Pascal. Ai ndërtoi një nga llogaritësit e parë dhe kontribuoi ndjeshëm në zhvillimin e teorive matematikore, veçanërisht teorinë e probabilitetit.

1862 – Kongresi amerikan ndaloi skllavërinë në territorin e SHBA.

1867 – Republikanët, ndjekësit e Pablo Huares (Juarez) ekzekutuan Maksimilianin I Habsburg (Maximilian) të cilin Louis Napoleon III e shpalli në 1864 si perandor të Meksikës.

1885 – Statuja e Lirisë, një dhuratë nga Franca, arriti në Nju Jork. j.j