1789 – Në Paris, njerëzit pushtuan burgun famëkeq Bastille, simbol të monarkisë. Kjo ditë konsiderohet të jetë fillimi i Revolucionit Francez, një ngjarje që paraqet një moment historik në historinë evropiane. Ajo festohet në Francë si një festë kombëtare.

1817 – Vdiq shkrimtarja franceze Anne Louise Necker, e njohur si Madame de Stal (Stael). Libri “Rreth Gjermanisë” dha një kontribut shumë të rëndësishëm në teorinë e Romantikës franceze dhe evropiane. Salloni i saj në Paris ishte një vend i njohur për mbledhjen e intelektualëve të asaj kohe.

1867 – Alfred Nobel, shpikësi i dinamitit, së pari demonstroi shpikjen e tij në një gurore në qytetin anglez të Redhill.

1887 – Vdiq prodhuesi industrial dhe prodhues i armëve Alfred Krup (Krupp). E filloi duke prodhuar kanaçe prej mbeturinave të hedhura dhe fitoi një monopol në furnizimin e ushtrisë prusiane me topa, duke krijuar koncernin e fuqishëm metalurgjik Krup.j.j