1712- Në Gjenevë u lind filozofi francez Jean-Jacques Rousseau, puna e të cilit ka ndikuar te Revolucioni Francez dhe letërsia evropiane dhe filozofia e shekullit të tetëmbëdhjetë dhe nëntëmbëdhjetë (“Debati mbi origjinën e pabarazisë ndërmjet Njerëzve”,” Letra për Dalamber “,” Rrëfimet “).

1098- Në Kryqëzatën e Parë, kryqëtarët mundën turqit në betejë në Antioki.

1577- Lindi piktori flamand Peter Paul Rubens. Kompozimet e tij kryesore janë konsideruar të jenë edhe pikturat më autentike të shprehjes së frymës flamande dhe barokut ( “Gjykimi i fundit”, “Venus”, “Gjykata Parisit” etj).

1867-Lindi shkrimtari italian Luigi Pirandello, fitues i Çmimit Nobel për Letërsi në vitin 1934, një prej dramaturgëve më të rëndësishëm të shekullit të 20.j.j