1799- Lindi shkrimtari rus Aleksandar Sergeevich Pushkin. Poeti i shpirtit rebel u sulmua shpesh nga censura dhe për shkak të poezive të lirisë së devotshmërisë ai u dëbua nga Moska për në jug të Rusisë. Ai vdiq në moshën 38 vjeç nga plagët e fituara në një duel me një aventurier francez (“Eugene Onegin”).

1599- Lindi piktori spanjoll Diego Rodriguez de Velasquez, një nga piktorët më të mëdhenj në histori, piktori i oborrit të mbretit spanjoll Felipe IV (Portretet e anëtarëve të familjes mbretërore, “Dorëzimi i Bredës”, “Venus me pasqyrë”).

1606- Lindi shkrimtari francez i dramës Pierre Corneille. Ai është një nga përfaqësuesit më të rëndësishëm të klasicizmit në letërsinë evropiane dhe drama e tij “Sid” konsiderohet drama e parë e madhe e klasicizmit francez. j.j