Sen. of Massachusetts John F. Kennedy. (Photo by Verner Reed/The LIFE Images Collection/Getty Images)

1953- Edmund Hillary nga Zelanda e Re dhe Tenzing Norgay nga Nepali ngjitën malin Everest (8848), maja më e lartë në botë.

1917-Lindi shtetari amerikan John Fitzgerald Kennedy, Presidenti i SHBA, nga janari 1961 deri më 22 nëntor 1963, kur u vra në Dallas.

1985- Në stadiumin Heysel në Bruksel, në trazira para ndeshjes finale të Kupës Evropiane të Kampioneve midis kampionëve italianë Juventus dhe Liverpool-it anglez, 39 persona u vranë dhe u plagosën më shumë se 400 njerëz, kryesisht tifozë italianë.

1990-Boris Jelcin u zgjodh president i parë i Federatës Ruse. Në dhjetor 1999 ai dha dorëheqjen dhe caktoi kryeministrin Vladimir Putin si ushtrues detyre. Më 26 mars 2002, Putini u zgjodh President i Rusisë.j.j