Një 46-vjeçar u shpëtua pasi Apple Watch njoftoi se rrahjet e zemrës së tij shkonin në dyfish më shumë.Ed Dentel ishte ulur në shtëpi në Richmond, Virxhinia të enjten në mbrëmje, duke përfunduar një përditësim softuerik për orën e tij kur vendosi të shkarkonte aplikimin e elektrokardiogramit.

Aplikimi filloi menjëherë për shkak të fibrilimit atrial, një lloj i rrezikshëm i ritmit të zemrës anormale.

Një normë normale e zemrës është diku midis 60 dhe 100 rrahje në minutë, ndërkaq e Dentel ishte midis 120 dhe 140 rrahje në minutë.

Kështu, ai arrinte të merrte trajtimin në kohë, duke shmangur një arrest të mundshëm kardiak.

Lër një koment

Please enter your comment!
Please enter your name here