Liderët e 27 shteteve të Bashkimit Europian, nënshkruan në Sibiu në Rumani, një deklaratë për të ardhmen e Europës, me sloganin për të qëndruar të bashkuar pavarësisht të gjitha pengesave. Ne deklarate vihet theksi te bashkimi pasi vetëm kështu, Europa do te jete me e forte. ”Të bashkuar jemi më të fortë”, shkruajnë krerët e shteteve dhe qeverive europiane në një tekst i cili përmban një listë me dhjetë zotime, ne mesit e te cilave përmenden mbrojtja e një Europe si një e vetme, nga lindja në perëndim, nga veri në jug, por edhe uniteti përballë vështirësive.

Të 27 shtetet anëtare te BE u angazhuan gjithashtu të mbrojnë mënyrën e jetesës europiane, demokracinë, shtetin e së drejtës si dhe respektimin e parimit të barazisë. Ata kërkojnë të ulin pabarazitë që ekzistojnë mes shteteve anëtare, për të ruajtur të ardhmen për brezat e ardhshëm.