Nga Dritan Hila
Ngjarje e sapo jetuar! Ne ngene e kafes se mengjesit mora ne telefon nje shokun tim
te femijerise, demokrat, ta uroja per toren me 85%. -Pergezime, i thashe, teorikisht keni bere nje tore derrmuese. -Faleminderit, me tha, por shiko si eshte puna e teorise me praktiken: Nje djale ne klasen e peste kishte detyre shtepie te bente dallimin mes teorise dhe praktikes. Vete pyet babain. O ba, cila eshte dallimi mes teorise dhe praktikes. Degjo te keqen babi, i kthehet i ati, ik e pyet mamin e do shkoje me nje sheik per 1 milion euro. Vete djali dhe pyet mamane. Pak e sikletosur, mamaja i thote se do shkonte.
Kthehet djali tek babai dhe i thote pergjigjen.

Tani shko e beja pyetjen gjyshes, i thote babai. Edhe gjyshja i thote se per 1 milion euro do te shkonte me sheikun. Djali shkon rishtas tek i ati dhe i thot pergjigjen.

Tani degjo bir dallimin mes teorise dhe praktikes, i thote babai: teorikisht ne jemi nje familje me 2 milion euro pasuri, por praktikisht kemi vetem dy kurva brenda. Keshtu eshte edhe puna jone, e mbylli shoku im, ne teorikisht do na votonin 85% e shqiptareve, por praktikisht kemi mbetur si kurvat rrugeve.