Studiuesit e Institutit të Teknologjisë të Massachusetts kanë dalë me një metodë të pazakontë që do të lejonte alienët të zbulonin praninë tonë, por edhe t’i dërgonim mesazhe specifike.

Një ekip shkencëtarësh, të udhëhequr nga James Clark i Institutit të Teknologjisë të Massachusetts, tha se do të ishte e mundur të përdoret teknologjia lazer për të krijuar një “komunikim kozmik” që mund të tërheqë vëmendjen e jashtëtoksorëve madje edhe në një distancë prej 20,000 vite dritë.

Zbulimet e reja, botuar në The Astrophysical Journal, tregojnë se kombinimi i lazerave të fuqishëm prej dy megavat, të emetuar përmes një teleskopi masiv në madhësi prej 30 deri në 45 metra dhe të drejtuar drejt universit, mund të jetë një “karrem”, transmeton lajmi.net.

Me këtë teknikë, rrezatimi infra të kuqe do të ishte mjaft i fortë për të bërë speciet jashtëtokësore të të huajve të ndryshëm nga dielli.

“Sapo të hyjmë në kontakt me jashtëtokësorët, mund të përdorim rreze lazer për të transmetuar mesazhe të shkurtra”, tha James Clark.

Megjithatë, ky lloj i komunikimit mund të jetë i suksesshëm vetëm nëse ndokush në univers mund të kapë valët.