Shumica e njerëzve hyjnë në marrëdhënie për shumë arsye të ndryshme, por faktori kryesor që ne shkojmë në dicka më serioze është shoqërimi me atë person. Ne duam që të kemi dikë pranë nesh, me të cilin mund të flasim dhe të ndajmë realitetin tonë të përditshëm me të.

Megjithatë, është pothuajse e pamundur të dish se si gjërat do të përparjojnë më tej dhe nëse marrdhënia do të zgjasë. Janë disa sinjale të caktuara që mund t’ju ndihmojnë të identifikoni nëse marrëdhënia juaj po ecën mirë dhe ka gjasa të vazhdojë edhe më tutje. 1.Ju keni tema pafund për të folur së bashku 2.Keni krijuar tashmë shaka që vetëm ju i kuptoni 3.Zakonet e bezdisshme të njëri – tjetrit për ju janë të lezetshme 4.Nuk mund t’i kaloni netët larg.