Ambasada Amerikane në Tiranë ka reaguar pas lëvizjeve në ministrinë e Brendshme dhe emërimit në krye të saj të Gjenaralit Sandër Leshaj.

Në një njoftim në faqen zyrtare ambasada bën me dije se “jemi inkurajuar nga përparimi që kemi parë në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit në Shqipëri – rezultat i drejtpërdrejtë i punës së bërë nga autoritetet shqiptare”.

Por, ajo qe thuhet qarte ne deklaraten e SHBA-ve, eshte se qe duhet nje Ministri e Brendshme plotesisht funksionale, qe domethene, Presidenti Meta duhet te dekretoje ministrin e ri Lleshi, qe kjo ministri te quhet e tille.

“Një Ministri e Brendshme plotësisht funksionale është një element kyç për të siguruar vazhdimësinë e këtyre përpjekjeve dhe rezultateve të deritanishme.”, thuhet ne deklaraten e SHBA-ve.

Më tej ambasada thotë se Qeveria e SHBA qëndron e gatshme për të punuar me partnerët shqiptarë.

“Përgjatë muajve të fundit, jemi inkurajuar nga përparimi që kemi parë në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit në Shqipëri – rezultat i drejtpërdrejtë i punës së bërë nga autoritetet shqiptare, veçanërisht oficerëve të policisë dhe prokurorëve, të cilët luftojnë për drejtësi të vërtetë për të gjithë shqiptarët.

Ka ende punë për të bërë dhe presim që këto përpjekje jo vetëm të vazhdojnë, por edhe të shtohen.

Qeveria e SHBA qëndron e gatshme për të punuar me partnerët tanë shqiptarë.

Ne do të ofrojmë asistencë kudo që të jetë e mundur për të ndihmuar mposhtjen e krimit të organizuar e korrupsionit, për të vazhduar përparimin e reformës në drejtësi, dhe për të siguruar sundimin e ligjit për popullin shqiptar.” – thuhet në njoftimin e ambasadës së SHBA në Tiranë.