Rusia kurrë nuk do të pranojë që Kosova të jetë shtet i pavarur e as të bëhet anëtare e Organizatës së Kombeve të Bashkuara e do ta përkrahë çdo kompromis që i përgjigjet Serbisë e cili do të arrihej në kuadër të Rezolutës 1244 dhe Kushtetutës së Serbisë.

Kështu ka deklaruar ministri serb për Inovacion dhe zhvillim teknologjik Nenad Popoviq, përcjell FoNet.

Popoviq ka qëndruar në Kosovë dhe në Mitrovicë ka thënë se populli serb mund të llogarisë në përkrahjen pa kushte të Rusisë.