Ish-sekretarja amerikane e shtetit në periudhën kur në krye të presidencës së SHBA-ve ishte presidenti Bill Clinton, Madeleine Albright, ka një shprehje emblemë lidhur me marrëdhëniet mes femrave. Ajo thoshte:”Ka një vend të veçantë në ferr për të gjitha ato gra që nuk mbështesin gratë e tjera”. Një studim nga Universiteti i Arizonës ka dalë në përfundimin se ky vend është “zyra apo vendi i punës”.

Në ambiente pune thotë studimi, gratë sillen ashpër nga njëra-tjetrën, ndërkohë që burrat sillen shumë herë me mirë me gjininë  e tyre sesa gratë. “Sindroma e mbretëreshës bletë” është etiketimi që kanë caktuar psikologët.

Këto femra dalin kundër seksizmit, por distancojnë dhe veten nga gratë e tjera. Këto femra poshtërojnë dhe diskreditojnë femrat e tjera në vendet e punës, për të arritur të forcohen vetë.

Sipas studiuesve femrat që sillen me keq me gratë e tjera, nuk janë plotësisht brenda steriotipit të femrës.