Reshjet e dendura të dëborës dhe ngricat kanë sjellë vështirësi në qarkullimin e automjeteve në akset nacionale. Autoriteti Rrugor Shqiptar (ARRSH) njofton sot se situata është përmirësuar ndjeshëm dhe se të gjitha akset nacionale janë të kalueshme. Megjithatë, ARRSH iu bën thirrje drejtuesve të automjeteve që të bëjnë kujdes nga ngricat në disa segmente rrugore si dhe të përdorin zinxhirët në Fushë Bulqizë të aksit Skuraj-Peshkopi, Qafë Shllak, Lunik-Steblevë, Krujë-Sarisalltik, Trau i Dajtit, Teleferik, Antenat, Vilat Qeveritare. Qafë Priskë-Shengjergj dhe Qafe Priskë-Qafë Mollë.

ARRSH Gjendja e akseve kryesore të vendit- Kompanitë e mirëmbajtjes kanë punuar gjatë gjithë natës për pastrimin e rrugës nga bora dhe shpërndarjen e kripës. Në Rajonin Jugor qarkullimi bëhet pa zinxhir. Në Rajonin Verior: të gjitha akset e Tropojës qarrkullimi bëhet pa zinxhir. Kukës-Bushtricë pjesërisht me zinxhir. Domaj-Draj-Rec me zinxhir.

Në akset e qarku Dibër po punohet per hedhjen e kripës, kalimi bëhet me zinxhir, ose pjesërisht me zinxhirë në segmentet Kuben-Vasije, Peshkopi- Qafë Drajë, Ura Cerenecit-Steblevë, Qafë Bualli-Krastë, Burrel-Komsi.

Bulqizë-Fushë Bulqizë kjo pasi era të forta bëjnë grumbullimin e borës në rrugë. Skuraj-Peshkopi është i pastruar nga bora dhe kalimi bëhet pa zinxhir, vetëm një pjesë e këtij segmenti në Fushë Bulqizë ku bëhet grumbullimi i borës në rrugë, rekomandojmë perdorim të zinxhirëve. Në rajonin Qendror qarkullimi bëhet me zinxhir në segmentet rrugore, si: Qafë Shllak, Lunik-Steblevë, Krujë-Sarisalltik, Trau i Dajtit, Teleferik, Antenat, Vilat Qeveritare. Qafë Priskë-Shengjergj. Qafe Priskë-Qafë Mollë.