Qeveria ka miratuar një projektvendim dhe e ka depozituar në Kuvend për miratim.

Sipas dokumentit, qeveria jep 65 milionë lekë për partitë pjesëmarrëse në zgjedhjet vendore të 2019.

PD dhe LSI nuk përfitojne nga ky fond, pasi nuk janë regjistruar në zgjedhjet vendore të 30 qershorit.

Pritet që nga ky fond të përfitojë edhe partia e sapo krijuar e Astrit Patozit, “Bindja Demokratike”