Kush jeton në qytete të mëdha ka më shumë probabilitet të semurët sepse gripi zgjat më shumë. Është pse, të jetë e qartë, nuk ekzistojnë metropole pak apo më shumë të sigurta. Këtë e tregon një studim i bazuar në një analizë statistikore të publikuar në revistën “Science” që ka evidentuar se në qytetet e vogla virusi i gripit qarkullon për një kohë më të shkurtër se në qytetet e mëdha.

Dendësia e popullatës dhe lëvizshmëria janë dy faktorë që zgjasin sezonin e gripit.

Sa më shumë jemi, aq më keq është. Nëse në fakt është dëshmuar se lagështira e ulët i lejon virusit që të mbijetojë për një kohë më të gjatë në ajër dhe të shpërndahet mes njerëzve ashtu edhe është e vërtetë që efektet janë të ndryshme sipas dimensioneve të qyteteve.

Megjithatë në qendrat që janë shumë të populluara qarkullimi i një numri të rritur personash sjell edhe më shumë kontakte mes individëve të prekur, duke e bërë të pashmangshëm zgjatjen e periudhës gripale.