Administratori i Universitetit të Tiranës i kërkon Policisë së Shtetit që të garantojë sigurinë dhe rendin publik nëpër auditoret e fakulteteve, që sipas tij cënohet nga disa individë që po shkaktojnë anormalitet përmes mënyrës së tyre të të protestuarit. Report Tv ka siguruar kërkesën e Skerdi Dafas, ku cilëson se Universiteti i Tiranës ndodhet në kushtet kur situata paraqitet e rënduar dhe me pasoja negative përkundrejt një numri të konsiderueshëm qytetarësh, ku përfshihen personeli dhe studentët që kërkojnë të ndjekin leksionet.

“Lutemi për asistencën e Policisë së Shtetit, për garantimin e sigurisë dhe të rendit publik nëpër auditoret e Fakulteteve të Universitetit të Tiranës. Prezenca e Policisë së Shtetit ndihet e nevojshme në kushtet kur studentët kanë filluar mësimin normalisht, por nga parashtrimi i situatës në terren nga administratorët e fakulteteve, rezulton se ka bllokime të vazhdueshme të ambienteve të fakulteteve”, thuhet ndër të tjera në kërkesë.