“Protesta e studentëve ka një potencial shumë të madh për të bërë së bashku një transformim rrënjësor dhe për ta çuar në një fazë të dytë reformën e arsimit të lartë”.

Gjatë prezantimit të platformës për punësimin e studentëve ekselentë, Kryeministri Edi Rama u shpreh se “kjo është një platformë e re e bazuar në të njëjtën rrugë përzgjedhje si platformat e suksesshme të punësimit të mësuesve, infermierëve apo si platforma e hyrjes në universitet, e cila garanton sipas sistemit dixhital meritën e secilit. Kjo platformë, tha Rama, është shprehja më kuptimplotë e asaj që kam thënë që ditën e parë mbi potencialin e protestës së studentëve.

“8 kërkesat e famshme janë vetëm pikënisje, por nuk e shterojnë gjithë aspektin e problemeve dhe nevojave të universitetit. Ato na dhanë ne një shtysë për të zgjeruar këtë spektër duke bërë të mundur edhe këtë program”, tha Rama.

Lër një koment

Please enter your comment!
Please enter your name here