Prokurori i Apelit të Tiranës, Gentian Trenova ka dalë sot para Komisionit të Pavarur të Kualifikimit (Vettingu). Trenova ishte i pranishëm në seancë, ndërsa shoqërohet edhe nga avokati Saimir Lami. Trupa që do të gjykojë dosjen e prokurorit për pasurinë, aftësinë dhe integritetin përbëhet nga; Lulëzim Hamitaj, Brunilda Bekshti dhe Olsi Komici.

Ne lidhje me pasurinë, KPK ka konstatuar se ka mungesë të burimeve financiare të ligjshme, ka fshehur pasurinë dhe ka kryer deklarim të rremë;

1. Apartament ne rrugen Ferit Xhajko

3 depozite bankare

2 kursime monetare nga rroga e bashkëshortes