Gazeta prestigjioze britanike e ka listuar Shqipërinë në top 10 vendet më të bukura për tu vizituar verën që do të vijë. Sipas mendimeve të një grupi ekspertësh media prestigjioze e ka listuar Shqipërinë në vendin e 8-të në rradhën e vendeve për tu vizituar gjatë kësaj vere.

Sipas ‘Harper Baazar’, Shqipëria ka qenë prej kohësh në hijet e vendeve fqinje turistike për tërheqjen e turistëve si Greqia dhe Mali i Zi. Pjesë e listës së medias britanike ishin edhe këto vende Jordania, Sri Lanka, Kanadaja, Ishujt e paqësorit, Japonia, Rwanda, Arizona, SHBA-ja, Shqipëria, Zelanda e Re dhe Bullgaria.