Taulant Balla kërkesë Gramoz Ruçit për Reformën Zgjedhore. Balla kërkon zgjatje ne Komisionit për Ref. Zgjedhore deri në 28 nëntor. PS përfshin kërkesën e opozitës së re, në diskutim ndryshimi i sistemit. PS kërkon që Ref. Zgjedhore të bëhet në disa faza dhe pas zgjedhjeve lokale

Ndryshimi i sistemit zgjedhor kusht i opozitës së re për të votuar reformën.