Policia e Kavajës informon se ka arrestuar 6 shtetas dhe ka proceduar 31 të tjerë për për plasjet e djeshme në KZAZ e qytetit.

Siç bën me dije policia, në mesin e të arrestuarve dhe procedurave ka edhe zyrtarë lokalë bashkiakë.

Njoftimi i policisë:

31 të proceduar, ndër ta 6 të arrestuar, për sulmin ndaj KZAZ nr. 42 dhe ndaj punonjësve të Policisë, me shërbim në këtë objekt.

Në lidhje me ngjarjen e ndodhur më datë 19.06.2019, para KZAZ nr. 42 në Kavajë, u arrestuan në flagrancë, për veprat penale “Kundërshtimi i Punonjësit të Policisë Rendit Publik”, ’’Dë mtimi me dashje i materialit zgjedhor mbetur në tentativë”, “Organizimi dhe pjesëmarrja në grumbullime të paligjshme” dhe ‘’Shk atërrimi i pronës”, shtetasit:

A. Xh., banues në Kavajë, i dë nuar më parë për veprën penale “Prodhimi dhe mbajtja pa leje e ar mëve lu ftarake”.

E. B., banues në Kavajë, punonjës i Bashkisë Kavajë (shofer).

D. E., banues në Kavajë.

L. D., banues në Golem, Kavajë.

F. R., banues në Kavajë, punonjës i Ujësjellës – Kanalizime

D. B., banues në Kavajë, punonjës i Ujësjellës – Kanalizime, Kavajë

Arrestimi i këtyre shtetasve u bë sepse:

Ne datën 19.06.2019 rreth orës 20:05, në lagjen nr. 3 në Kavajë, kanë marrë pjesë në një grumbullim të paligjshëm, me qëllim lirimin e ambienteve të shkollës “Tre dëshmorët”, ku ndodhet KZAZ nr. 42.

Këta shtetas kanë tentuar te futen for cërisht në ambientet e shkollës ku ndodhet duke qëlluar me sende të forta, lëndë piroteknike dhe b omba “molotov”, punonjësit e Policisë me shërbim, në ruajtje të KZAZ-së.

Nga veprimet e dhu nshme të këtyre personave është dë mtuar rrethimi i jashtëm i territorit të shkollës, në anën jugore, janë dë mtuar edhe dy portat metalike të shkollës, si dhe ka pësuar lëndime nga go ditja me sende të forta, edhe një punonjës Policie.

Nga veprimet hetimore të kryera, këqyrja dhe analiza e pamjeve filmike, raportet e shërbimit, janë administruar të dhëna, fakte dhe prova, që vërtetojnë se shtetasit e mësipërm kanë konsumuar veprën penale: “Kundërshtimi i Punonjësit të Policisë së Rendit Publik”, ’’Dëm timi me dashje i materialit zgjedhor mbetur në tentative”, “Organizimi dhe Pjesëmarrja në grumbullim të paligjshëm” dhe ‘’Shkatërrimi i pronës”.

Gjithashtu në lidhje me këtë ngjarje, u shpallën në kërkim policor 25 shtetas, 12 prej të cilëve punonjës të Bashkisë Kavajë. Vijon puna për identifikimin e personave të tjerë të përfshirë në këtë ngjarje dhe dokumentimin e plotë të saj . Materialet hetimore do t’i dërgohen Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Kavajë, për veprime të mëtejshme.